Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 918 KB

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خراسان، «سجاد عزیزی»، ۳۰ ساله از روستای صائین شهرستان «نیر» در استان زیبای اردبیل درباره ویدئوی پربازدید در شبکه‌های‌اجتماعی می‌گوید: این ویدئو مربوط به یک روباه از یک خانواده ۴ نفره است که  از تابستان و بهار امسال مهمان باغ ما هستند.

هرچند خیلی نزدیک نمی‌شدند اما ما همیشه به این خانواده غذا می‌دادیم و این شد که کم‌کم به ما اعتماد بیشتری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته می‌دانید روباه حیوانی نیست که اهلی بشود و تا مدت‌ها فاصله خودش را با ما حفظ می‌کرد تا این که کم کم این محبت و غذا دادن باعث شد نزدیک بیاید و مثلا بارها تا پاگرد خانه‌ ما آمده بود اما جلوتر نه.

تا چند روز پیش که منطقه ما درگیر برف و بوران زیادی شد و ما که از قضا سر سفره شام بودیم، ناگهان دیدیم روباه داخل خانه شده و کنار سفره ایستاده است و از آن جا که در چند روز گذشته چند کلیپ از یخ‌زدن حیوانات به ویژه روباه‌ها دیده بودیم، نگران وضعیت این روباه شدیم و از روی ترحم به او پناه دادیم و شروع به مراقبت کردن از او کردیم.

البته باید اضافه کنم که در این مدت ما متوجه شدیم برف و سرما و برودت باعث شده است روباه خانواده‌اش را به انباری گوشه باغ ما ببرد که از عمد در آن را باز گذاشته بودیم و الان که با شما صحبت می‌کنم، حال این خانواده خوب است و با گرم‌شدن هوا و تمام‌شدن برف و بوران از آن‌جا خارج خواهند شد.

در باغ‌مان میزبان پرنده‌های مهاجر هم بودیم

سجاد از رفتار خانواده‌اش با حیوانات می‌گوید: «خانواده من به هیچ عنوان ترس از حیوان ندارند و همیشه هم عاشق حیوانات بوده اند. در باغ ما حیوانات مختلفی از لاک‌پشت و جوجه‌تیغی دیده می شوند یا حتی در فصل مهاجرت به دلیل منطقه استخر شکلی که داریم، میزبان پرنده‌های مهاجر هم هستیم.

حتی چند نژاد از پرنده‌های وحشی هم زیرشیروانی ما مسکن و مأوا دارند که الان به دلیل زادولد خیلی زیاد شده‌اند و دیدن پرواز گروهی این نوع پرنده‌ها بالای باغ و روستا جذاب و لذت‌بخش است. غیر از روباه و پرندگان وحشی ما میزبان یک سمورسنگی هم بودیم که گونه‌ای کمیاب در این منطقه و البته در ترکیه و اروپاست.

راجع به آزار و اذیت هم باید بگویم با توجه به نگرشی که افراد به محیط‌زیست دارند رفتارها متفاوت است اما متاسفانه به دلیل نبود آموزش صحیح و اصولی ، گاهی اوقات اخباری از بعضی افراد روستا، البته مانند خیلی جاهای  دیگر، مبنی بر آزار و اذیت حیوانات حتی گونه‌های در حال انقراض می‌شنویم که امیدوارم اوضاع بهتر شود.

من هم با توجه به پیام‌ها و بازخوردی که از کلیپ دیدم درصددم کمپینی راه بیندازم تا حمایت از حیوانات وحشی یک اصل همگانی شود و بعدها بیشتر از این حسرت نخوریم.»

کد خبر 652546 برچسب‌ها خبر مهم محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر مهم محیط زیست ایران پرنده ها باغ ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۵۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)

عصر ایران - اگر به دنبال یک شگفتی طبیعی دیدنی هستید که زیبایی و پیچیدگی زمین شناسی را به نمایش بگذارد، غار هارپیا (Harpea’s Cave) در مرز فرانسه و اسپانیا یکی از بهترین گزینه ها محسوب می شود. غار هارپیا یا غار آرپیا (Cueva de Arpea) در اسپانیایی، دهانه ای بزرگ زیر صخره ای پیچ خورده است که تاریخ باستانی پوسته زمین را نشان می دهد.

غار هارپیا در Estérençuby، در کمون ناوار، در چند متری مرز فرانسه و اسپانیا واقع شده است. این بخشی از دره آئزکوا (Aezkoa) است که برخی از غارها و مناظر به واقع شگفت انگیز در اینجا قرار دارند. نام هارپیا از واژه ای باسکی به معنای "محل زیر صخره" گرفته شده است که به درستی موقعیت غار را توصیف می کند.

این یک غار زیرزمینی معمولی نیست، بلکه فضایی بین دو لایه سنگ است که طی میلیون ها سال توسط نیروهای تکتونیک چین خورده است. لایه های سنگی متعلق به رشته کوه پیرنه هستند که از برخورد صفحات ایبری و اروپایی تشکیل شده است. این برخورد موجب خم شدن و شکستن سنگ ها و ایجاد چین خوردگی ها، گسل ها و شکستگی ها شد.

غار هارپیا نمونه ای از یک تاقدیس، چینی در طبقات یا لایه‌های زمین که دو سمت آن روبه پایین باشد، است، جایی که مرکز آن توسط قدیمی ترین لایه های زمین شناسی اشغال شده است. تاقدیس در غار هارپیا از سنگ آهک ساخته شده که سنگی رسوبی متشکل از کربنات کلسیم است. این سنگ آهک در حدود 100 میلیون سال پیش، در دوره کرتاسه در دریای کم عمق رسوب کرده بود. با گذشت زمان، سنگ آهک با رسوبات بیشتری مدفون شد و زیر فشار و گرما قرار گرفت که موجب سخت و کریستالی شدن آن شد.

تاقدیس در غار هارپیا در معرض فرسایش قرار گرفته که سنگ های جوانتر بالای آن را از بین برده است. فرسایش همچنین شکافی بین بخش های بالایی و پایینی چین خوردگی ایجاد کرد که غار را شکل داده است. این غار حدود 50 متر طول، 25 متر پهنا و 10 متر ارتفاع دارد و نمای خیره کننده ای از لایه های سنگی منحنی و دره زیرین ارائه می کند.

غار هارپیا نه تنها یک شگفتی زمین شناسی، بلکه یک جاذبه فرهنگی و تاریخی است. این غار برای قرن ها به عنوان یک پناهگاه برای انسان ها مورد استفاده قرار گرفته است. هارپیا محل سکونت، چوپانان، قاچاقچیان، سربازان و زائران بوده است. همچنین نام این غار با افسانه ها و اسطوره ها گره خورده است، از جمله داستان هارپیا، غول زنی که در غار زندگی می کرد و وظیفه محافظت از آن در برابر مهاجمان را بر عهده داشت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: غار دیدنی در ایسلند(عکس)

دیگر خبرها

  • حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین + ویدیو
  • بازگشت روباه بدجنس به لیگ برتر
  • حمله خرس به یکی از عشایر دزفولی/ مصدوم در سلامت کامل است
  • حمله خرس به مرد ۶۰ ساله در مناطق عشایری دزفول
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • ببینید | سکانس جنجالی سرو مشروبات الکی در سریال خبرساز تلویزیون!
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری