Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > محیط زیست - خشکسالی در ایران هنوز ادامه دارد و با آبخوانهای خالی سال سختی را پیش رو داریم.

به گزارش خبرگزاری خبرآتلاین؛ در تهران برخى شروع به دعا كردن براى بارش باران كردند، برخى ديگر هم به فكر مهاجرت بودند. كوه هاى دور شهر، برخلاف زمستان هاى قبلى قهوه اى بودند و هيچ برفى هم روى آنها نبود.

يك خشكسالى بزرگ در حال خشك كردن ايران است، شرايط شكلى است كه در پايتخت ايران بحث هايى درباره جيره بندى آب وجود دارد چون در پاييز ميزان بارندگى مثل قبل نبوده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آيت الله استادى عضو شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم درباره اين شرايط خشكسالى در سخنرانى در حوزه علميه گفت: هميشه خدا مردم را با فجايع گوناگونى امتحان مى كند، ما از خدا به خاطر گناهانمان با نماز باران درخواست بخشش مى كنيم و از او التماس مى كنيم كه رحمت خود را براى ما بفرستد.

اما بعد، به دعاها پاسخ داده شد؛ كولاكى كه روز شنبه شروع شده بود در ايران فرود آمد، بخش بزرگى از كشور را سفيد پوش و مردم ايران را متعجب كرد.

ناگهان شرايط تغيير كرد؛ مدارس در مناطق مختلفى از کشور تعطيل شدند، افراد زيادى نتوانستند به محل كارشان بروند و پليس شرايط را "بحرانى" مى خواند.

تهران كه در كوهپايه هاى البرز قرار دارد و در گذشته بارش برف در آن زياد بود، اما در چند سال اخير اين شهر معمولا در فصل زمستان فقط با دود زردى پوشانده شده است.

امسال، وقتى بالاخره برف آمد، مردم جشن گرفتند و كارى را كردند كه همه در اطراف دنيا انجام مى دهند: تفريح، برف بازى و ساخت آدم برفى.

كاوه مدنى معاون سازمان حفاظت از محيط زيست در اين رابطه گفت: ما مى ترسيديم كه ديگر هيچوقت نتوانيم برف را در اين شهر ببينيم.

او ادامه داد: وقتى بچه بودم، مدارس معمولا به علت برف هاى سنگين تعطيل مى شدند، اما اين روزها به علت آلودگى هوا تعطيل مى شوند، اين نشان مى دهد كه چگونه محيط زيست ما تغيير كرده و ما با شهرمان چه كرده ايم.

البته همه چيز در تهران شادى و بازى نبود، بسيارى در اتوبان تهران-کرج و آزادراه تهران-قم گير كردند، صدها نفر هم از جمله محمد ابطحى در خودروهاى خود گير كردند و همچنين هواپيماها نتوانستند از فرودگاه امام خمينى پرواز كنند.

در فضاى مجازى بسيارى از پايان بدترين خشكسالى ٤٧ سال اخير گفتند ولى احتمالا هر جشنى موقتى خواهد بود، كولاك به اين معنى نيست كه دوره خشكسالى تمام شده است.

ميزان آب در دو سد بزرگ، كه نياز جمعيت ١٢ ميليونى را تامين مى كند به شكل تاريخى كم شده است.

چندى پيش ده ها نفر در ايران در اعتراض به وضع ضعيف اقتصادى و فساد تظاهرات كردند.

به نظر مى رسد بحران آب اين اضطراب را افزايش داده و بسيارى هم در تهران مى گويند چيزى كه نياز دارند دعا نيست بلكه يك مديريت بهتر است: مى گويند، مديريت فاجعه آب، اجازه داده صدها نفر به طور غيرقانونى چاه درست كنند و اين منجر به كاهش منابع آبی شده است.

حتى غلامرضا خوشخلق مدير سازمان برق تهران هشدار داده است كه ميزان آب كافى را براى توليد برق در تابستان ندارند. او در اين رابطه گفت: خاموشى در راه خواهد بود.

از سويى به خاطر خشک شدن آب هاى زيرزمينى مناطق مختلفى در كشور نشست كرده اند.

مدنى، معاون سازمان محیط زیست و استاد امپریال کالج لندن در اين رابطه گفت: ما نبايد خودمان را گول بزنيم، برف زياد بود اما نه مقدارى كه نياز آبى ما را از بين ببرد. خشكسالى هنوز اينجاست و ما آبخوان ها،مخازن خالي و نياز تمام نشدنيمان به آب سال سختى پيش رو داريم.

منبع : یویورک تایمز/ ۲۸ ژانویه ۲۰۱۸

۴۷۲۳۷

کلید واژه‌ها : کاوه مدنی - بارش برف - باران - کم آبی - خشکسالی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۹۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد همکاری اوپن‌ای‌آی با فایننشال تایمز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی

بر اساس قرارداد میان شرکت توسعه هوش مصنوعی اوپن‌ای‌آی(OpenAI) و نشریه فایننشال تایمز(Financial Times)، اوپن‌ای‌آی مدل‌های هوش مصنوعی خود را بر پایه محتواهای فایننشال تایمز آموزش خواهد داد.

به گزارش ایسنا، «فایننشال تایمز» به جدیدترین رسانه‌ای تبدیل شده که با شرکت اوپن‌ای‌آی قرارداد امضا کرده است.

به نقل از انگجت، فایننشال تایمز و اوپن‌ای‌آی روز گذشته اعلام کردند که خالق چت‌بات ChatGPT از محتوای روزنامه‌نگاری فایننشال تایمز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود و همکاری در توسعه محصولات و ویژگی‌های جدید هوش مصنوعی برای خوانندگان این نشریه استفاده خواهد کرد.

ربات هوش مصنوعی ChatGPT از این پس زمانی که اطلاعاتی از این نشریه را در پاسخ‌های خود بگنجاند، از فایننشال تایمز نام می‌برد و به آن پیوند ایجاد می‌کند.

فایننشال تایمز یکی از قدیمی‌ترین، مهم‌ترین و پرنفوذترین روزنامه‌های اقتصادی و سیاسی جهان به ‌شمار می‌رود که ستاد آن در شهر لندن قرار دارد. فایننشال تایمز یکی از روزنامه‌های بسیار مطرح و مهم در سیاست و اقتصاد بریتانیا به حساب می‌آید. این روزنامه به ‌طور همزمان در ۲۳ شهر بزرگ دنیا از جمله دوبلین، پاریس، نیویورک، توکیو، هنگ کنگ، سنگاپور، سئول، دبی، ژوهانسبورگ و استانبول منتشر می‌شود.

فایننشال تایمز تنها روزنامه در جهان است که وضعیت روزانه بورس لندن و دیگر بورس‌های مطرح جهانی را با تحلیل‌های کامل به صورت روزانه بررسی می‌کند.

جان ریدینگ(John Ridding) مدیرعامل فایننشال تایمز در بیانیه‌ای گفت: البته که پلتفرم‌های هوش مصنوعی به ناشران برای استفاده از مطالبشان پول می‌دهند. وی افزود که فایننشال تایمز همچنان به خبرنگاری انسانی متعهد است.

هیچ یک از این دو شرکت جزئیات مالی قراردادشان را فاش نکردند. اوایل سال جاری گزارش شد که اوپن‌ای‌آی بین ۱ تا ۵ میلیون دلار سالیانه به ناشران پیشنهاد می‌دهد تا مجوز محتوای خود را برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی ارائه دهند.

توانایی هوش مصنوعی مولد به اندازه داده‌های آموزشی مورد استفاده برای آموزش مدل‌هایی است که به آن قدرت می‌دهند. تاکنون شرکت‌های هوش مصنوعی اغلب بدون رضایت سازندگان و تولید کنندگان محتوا، هر آنچه را که می‌توانند از اینترنت کسب کنند، دریافت کرده‌اند و دائماً در جستجوی منابع داده جدید هستند تا خروجی‌های تولید شده توسط مدل‌های هوش مصنوعی خود را به‌روز نگه دارند.

آموزش مدل‌های هوش مصنوعی از طریق محتوای رسانه‌ها یکی از راه‌های دستیابی به این منابع جدید است، اما برخی ناشران از واگذاری رایگان محتوای خود به شرکت‌های هوش مصنوعی خودداری می‌کنند یا محتاط هستند. به عنوان مثال، نیویورک تایمز و بی‌بی‌سی از جمله کسانی هستند که اوپن‌ای‌آی را از دستیابی و استفاده از وب‌سایت‌هایشان محروم کرده‌اند.

در نتیجه، اوپن‌ای‌آی با ناشران دیگر قراردادهای مالی منعقد کرده است تا مدل‌های خود را از طریق محتوای آنها آموزش دهد. سال گذشته این شرکت با ناشر آلمانی Axel Springer برای آموزش مدل‌های جدید از رسانه‌های Politico و Business Insider در ایالات متحده و Bild و Die Welt در آلمان همکاری کرد. این شرکت همچنین با آسوشیتدپرس، لوموند فرانسه و پریسا مدیا(Prisa Media) اسپانیا قرارداد دارد.

دریافت اشتراک برای فایننشال تایمز حداقل ۳۹ دلار در ماه هزینه دارد، اما همانطور که برخی اشاره کرده‌اند، مشارکت آن با اوپن‌ای‌آی در عمل به معنای از بین بردن دیوار میان خوانندگان عمومی از طریق هوش مصنوعی مولد است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • (عکس) روز‌های تلخ موشک باران در تهران
  • ببینید | نظر جنجالی تاجری که قبل از حضورش در ایران، فکر می‌کرد تهران موشک‌باران می‌شود!
  • قرارداد همکاری اوپن‌ای‌آی با فایننشال تایمز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت / بارش باران در محورهای استان خوزستان
  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • عقب‌نشینی اسرائیل از مطالبه اولیه خود درباره آزادی اسرا
  • باد شدید و رگبار باران در تهران
  • وزش باد شدید و رگبار باران در تهران
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد