Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری - برف اگرچه کمی دیر در مازندران بارید اما بالاخره رویای شب‌ها و روزهای برفی رنگ گرفت و چتر سفید بر دامن طبیعت گسترده شد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: هفتمین روز از دومین ماه زمستان برای مردمان شمال ازجمله مازندران خوش‌یمن بود و بارش برف موجی از شور و شعف رابین مردمان این دیار ایجاد کرد.

کم‌آبی و بارش کم باران در سال جاری حتی در مازندران که به استان پرآب کشور معروف است و میانگین بارشهایش بیشتر از معدل کشوری است، نگرانی‌ها دامن زد و این بی‌آبی و کم‌آبی در دهه‌های اخیر بی‌سابقه گزارش‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفوذ سامانه بارشی که از شنبه در شمال و به‌ویژه مازندران حاکم شد، چتر سفید برف را از کوهستان‌ها به کوهپایه و جلگه کشاند و تا شب بخش‌های وسیعی از مناطق مازندران سفیدپوش شد.

سرمای شدید و افت دما، سوز زمستان را در دومین ماه زمستان نمایان ساخت و برودت دما و دانه‌های سفید برف بر شانه‌های مازندران نشست. سالهاست که دیگر از برف سنگین که درگذشته چند ماه از سال مازندران را سفیدپوش می‌کرد، خبری نیست و جدای از بارش‌های سنگین برف که در مقاطعی خسارت‌های هنگفت بر استان تحمیل کرد، دیدن زمستان برفی به یک رؤیا تبدیل‌شده است.

کلاردشت، لاریجان و کجور از اولین مناطقی هستند که شهروندان و روستانشینانش، سفیدی برف را به نظاره نشسته‌اند و برودت دما مدارس این مناطق را حتی برای روز یکشنبه تعطیل کرده است

کلاردشت، لاریجان و کجور از اولین مناطقی هستند که شهروندان و روستانشینانش، سفیدی برف را به نظاره نشسته‌اند و برودت دما مدارس این مناطق را حتی برای روز یکشنبه تعطیل کرده است.

جدای از زحمت‌های بی‌شماری که دانه‌های سفید برف برای راهداران و نیروهای خدماتی ایجاد کرده، بارش برف زمستانی شورونشاط رابین اهالی مازندران افزایش داده است. یک شهروند کلاردشتی می‌گوید: برف نعمت خدا است و بارش برف نگرانی کشاورزان و باغداران را برای کم‌آبی و خشک‌سالی رفع کرده است.

محسن طاوسی ادامه می‌دهد: شورونشاط را می‌توان بین اهالی شهر نظاره کرد و ساخت آدم‌برفی، چای زغالی و قدم زدن در کوچه‌های برفی، زمستان را خاطره‌انگیز می‌کند.

علی ترک شهروند کجوری بابیان اینکه خدا شکر که بعد از ماه‌ها شاهد بارش برف در منطقه هستیم می‌گوید: ماه‌ها باران درست‌وحسابی در منطقه نداشتیم و بارش برف شادمانی کشاورزان و زارعان را مضاعف کرده است.

وی ادامه می‌دهد: برف و باران نعمت است و امیدواریم با بارش برف دغدغه کم‌آبی و خشک‌سالی برطرف شود.

۴۰ سانتی متر برف در کندوان بر زمین نشست

محمد بسطامی کارشناس هواشناسی مازندران نیز بابیان اینکه بعد از ۱۰ ما و ۷ روز از سال جاری بالاخره بارش برف استان را سفیدپوش کرد و حتی به کوهپایه‌ها رسیده است افزود: از زمان نفوذ سامانه جوی، بیشترین بارندگی در رامسر به میزان ۳۵ میلی‌متر و بیشترین ارتفاع برف تا شامگاه شنبه در محور کندوان حدود ۴۰ سانتیمتر و در ارتفاعات رامسر ۲۷ سانتی‌متر بوده است.

وی ادامه داد: روز یکشنبه نیز با افت دما در مناطق ساحلی و جلگه نیز شاهد بارش برف خواهیم بود و صبح دوشنبه از مقدار ناپایداری کاسته می‌شود ولی بامداد دوشنبه در شهرستان کمینه دما به صفر و زیر صفر درجه می‌رسد و بامداد سه‌شنبه نیز کمینه دما به زیر صفر و یک الی سه درجه زیر صفر خواهد رسید.

 تقویت جریانات سرد شمالی احتمال بارش سنگین برف و کاهش نسبی هوا در ارتفاعات و دامنه‌های جنگلی می‌تواند باعث حرکت حیات‌وحش مخصوصاً علفخواران به سمت دامنه‌ها و ارتفاعات پایین و در مجاورت مناطق مسکونی روستایی و حاشیه جاده‌های جنگلی شود ازاین‌رو محیط‌زیست مازندران از هم استانی‌ها خواست تا از شکار حیوانات و وحوش خودداری کنند.

حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برودت هوا و بارش برف در استان اظهار داشت: با توجه به‌احتمال حرکت حیات‌وحش به پایین‌دست و مناطق مسکونی، بسیاری از روستانشینان به این وحوش پناه می‌دهند که مبادا براثر کمبود غذا و گرسنگی از بین روند اما برخی از سودجویان نیز دست به اسلحه می‌برند.

وی افزود: از مهم‌ترین گونه‌های شاخص جانوری شامل پلنگ، خرس قهوه‌ای، گرگ، روباه، گورکن، سنجاب جنگلی، خرگوش، گراز، تشی، شوکا ومرال است و همچنین شماری از گونه‌های جانوری به‌ویژه پرندگان همانند قرقاول، گنجشک و تیکا به شمار می‌روند که تنوع زیستی و حیات‌وحش در استان محسوب می‌شوند.

ابراهیمی از عموم مردم علاقه‌مند به محیط‌زیست خواست در صورت مشاهده حیواناتی که به محدوده شهر و روستاها گسیل‌شده‌اند، مکان آن‌ها را به نزدیک‌ترین محیط‌بانی‌ها گزارش دهند و یا در صورت مشاهده هرگونه اقدام به شکار، مراتب را به شماره ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارت وقوع برف و یخبندان احتمالی به باغات و محصولات کشاورزی الزامی است

افت ناگهانی دما، لزوم اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارت وقوع برف و یخبندان احتمالی به باغات و محصولات کشاورزی را ضروری می‌سازد و دلاور حیدر پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به کشاورزان توصیه کرد تا اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارات را مدنظر قرار دهند.

وی گفت: با توجه به ورود سامانه بارشی و احتمال خسارت ناشی از آن در روزهای آینده، تمهیدات لازم و اطلاع‌رسانی جامع به دهیاران، شورای ها و کشاورزان ضروری است.

وی بابیان اینکه  سال گذشته به دلیل بروز برف و یخبندان خسارت جدی به باغداران و گلخانه داران وارد شد، افزود: توجه به اطلاعیه‌های هواشناسی، رعایت مسائل فنی، تجهیز واحدهای گلخانه‌ای و تأمین سوخت ذخیره سبب آمادگی تولیدکنندگان در مواجه با برف و کاهش خسارت احتمالی می‌شود.

با تقویت سامانه بارشی در مازندران از یکشنبه شاهد بارش باران در مناطق ساحلی و برف در ارتفاعات و نیز کاهش ۴ تا ۸ درجه‌ای دمای هوای استان هستیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۸۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود


به گزارش تابناک براساس این هشدار، از امشب در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی، شمال غرب کردستان، رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گرد و خاک و تگرگ رخ خواهد داد.

چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و پنج‌شنبه هم استان‌های یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان شاهد بروز این پدیده خواهند بود.

لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از پیامد‌های احمالی این سامانه است.

احتیاط در سفر‌های بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپو‌های گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش از توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

همچنین اصغری، کارشناس هواشناسی تاکید کرد: مسافران تعطیلات آخر هفته مراقب باشند؛ بارندگی در غرب کشور شدید خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ارتفاع موج در دریای خزر افزایش می‌یابد/ تشدید فعالیت سامانه بارشی تا پایان هفته
  • خسارت ۱۰۰۰ میلیاردی بارش‌های اخیر به بخش کشاورزی جنوب کرمان
  • آمادگی ایستگاه‌های پمپاژ برای دفع آب‌های سطحی در خوزستان
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • کاهش ۲ متری تراز آب دریای خزر طی ۲۰ سال گذشته
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • اعلام هشدار هواشناسی سطح زرد